Trollingcenter

söndag 4 april 2010

Trevligt pass i Hästholmen







Kom ut lite sent idag men när vädret var som det var så gjorde det inget. Vi fick åka lite slalom i hamnen pga en del stora isberg som flytit in. Men väl ute på öppet vatten åkte grejorna i direkt.
Vi drog mot norr först där det kom en hel del stora bågar på lodet men inte så mycke betesfisk.
Hade ständig kontakt med Team Vadstena då dom låg en bit framför oss. Hände inte så mycke så vi vände och körde söderut. efter ett par timmars körning i söderriktningen högg det på riggen.
Robin tar tag i spöt å det kändes tungt sa han,och jag trodde honom. Det knarrade gött om rullen och när den slutat hade den tagit ca 300 fot. Sakta men säkert började drillningen för Robin medans jag plundrade för fulla muggar. När det var 2 spön kvar ville Robin ha avlösning,det var verkligen stumt i andra änden. När den väl blev synlig för oss blev vi först lite besvikna men oxå glada för att det äntligen huggit en fin fisk. Den hade missat sitt hugg,så kroken på min hemmagjorda pps sked satt i Laxens ryggfena. Den hamnade i håven till slut å det var en klart godkänd på 70 cm. Sen skulle vi veva in dom 2 sista spöna för att börja rigga om på nytt,då var dubbelhugget ett faktum. Robin drillade en Lax på fina 71cm som tog en bomber i ytan. GÖTT!!!!!. Vi fortsatte tuffa på i området med mycke stigningar som ni ser på bilden nedan och fina bågar. Då hugger det på riggen igen,löja var betet men den hänger med i ca 5 meter innan den kliver av. Sen 10 sek senare hugger det på samma rigg igen på det andra spöt. En kul fajt börjar och väl i ytan är det en klart godkänd lax på ca 3-4kg som kliver av precis vid håven. Denna dag blev det oxå 3 st bomhugg. Tack Robin för en händelserik dag trots att det var segt till en början. Blir det väder imorrn kommer jag följa med Rulle i Team Styvkuling på en tur.

SKitfiske

//Perra

4 kommentarer:

  1. Mycket bra fiskat i dag..grattis till två fina fiskar..Mvh jimmy

    SvaraRadera
  2. Härligt att se att det finns fisk kvar efter en så här lång vinter. Gött avis man blir nu när vänern fortfarande ligger istäkt.
    Grattis å fint fiskat.
    //Robin / Team MA:s Fiske

    SvaraRadera
  3. Bra fiskat , grattis .
    MVH Ari // Team Hk

    SvaraRadera
  4. Tack ska ni ha,det var gött

    SvaraRadera